Menodi helpt Dierenasiel Sliedrecht met de opvang van 5 Duitse katten in nood

menosi

Dankzij Stichting Menodi konden we deze 5 katjes helpen.
Zij zwierven buiten rond in Duitsland en daar zijn zwervende katten hun leven niet zeker. Die mogen daar namelijk doodgeschoten worden…
Een echtpaar in Duitsland heeft veel katten kunnen opvangen, steriliseren en herplaatsen, maar het geld was op. De opvang- en sterilisatiekosten van de laatste 5 katjes die nog een huisje nodig hadden heeft Stichting Menodi op zich genomen. Er was echter nog geen geschikte opvangplek voor de diertjes. En dierenasiel waar de katten, die altijd buiten hebben geleefd, in een klein hokje gedaan zouden worden was geen optie. Dus Dierenasiel Sliedrecht werd benaderd. In Dierenasiel Sliedrecht krijgen nieuwe katten een zolderkamertje met uitzicht op de dijk, en als alles goed gaat mogen ze vrij rondlopen in het ruime dubbele dijkhuis, en kunnen ze zelfs via een trappetje aan de buitengevel naar een gezellig buitenverblijf. Opgevangen katten worden niet in een hokje gedaan dus. Daardoor zijn katten veel sneller op hun gemak, hebben minder stress en daardoor ook minder kans op ziekten. Hier krijgen de katten, en zeker de wat bangere katten, veel extra aandacht. Omdat er kleinschalig opgevangen wordt hebben de vrijwilligers tijd genoeg om elke kat de nodige aandacht te geven.
Dierenasiel Sliedrecht is blij dat deze nieuwe wijze van dieren opvangen erkend wordt en gewaardeerd wordt. We hopen dat meer asielen op deze wijze dieren op zullen gaan opvangen.
Nog blijer worden we van het feit dat deze ontzettend lieve katjes gered zijn en een mooie toekomst tegemoet gaan zien bij een lieve baas. Op dit moment zoeken we nog voor 4 van de 5 katjes een huisje. Meer info: info@sds-eo.nl