Mededeling

De Stichting gaat het pand verlaten

Na veel overpeinzingen heeft het bestuur van Stichting Dierenasiel Sliedrecht een moeilijk besluit genomen. De Stichting gaat in 2018 het pand aan de Molendijk 165 verlaten.

Het werk van de coördinatie in en om het kattenasiel, de coördinatie van de dierverzorging, het aansturen van een vrijwilligersteam, de fondsenwerving om de vaste lasten te kunnen betalen en het bijhouden van het pand is niet meer te combineren met privéleven/betaalde baan. Gezondheidsproblemen van de twee belangrijkste mensen van dit asiel vormen praktisch een probleem om door te gaan zoals we dat jarenlang met veel overgave en passie deden.
Er moet nog steeds veel veranderen op gebied van dierenwelzijn.

De frustrerende confrontatie met het feit dat er nog te veel mensen verkeerd met dieren omgaan, waarbij we vinden dat er op politiek- en overheidsniveau veel te weinig gedaan wordt voor verbetering, kunnen we niet los laten. De bestuursleden zullen zich dan ook blijven inzetten voor verbetering van dierenwelzijn.

De Stichting zal na 31 maart 2018 actief blijven om dieren te helpen, echter op een andere wijze.
Het plan is om de naam en de statuten van de stichting in 2018 te wijzigen. De nieuwe stichting blijft zich dan op een vernieuwde wijze, die wellicht effectiever maar zeker haalbaarder is, inzetten voor dierenwelzijn. Hier vertellen we binnenkort meer over.

We blijven uiteraard aanspreekpunt voor de eigenaren van onze exasieldieren bij problemen of vragen.

De website www.sds-eo.nl en email info@sds-eo.nl blijft in gebruik. Via deze weg kunnen mensen ook ná 31 maart 2018 nog contact opnemen.

Ook blijft de Facebookpagina www.facebook.com/dierenasielsliedrecht en de
Facebookgroep www.facebook.com/groups/dierenasielsliedrecht bestaan.

Iedereen kan gewoon nog spullen blijven doneren zoals voer, kleding, textiel en kattenmeubeltjes aangezien dit ook in onze toekomstige doelstelling past. Graag zelfs!

Ook zetten we de bemiddeling van de ‘vanuit-huis-herplaatsingen’ voort. Dit blijkt goed te werken en op deze manier kunnen katten herplaatst worden zonder dat zij naar een asiel hoeven.

Het vrijwilligersteam organiseert in december een laatste openbare bijeenkomst in het gezellige pandje aan de Molendijk waarbij geïnteresseerden welkom zijn om gezellig een drankje te doen en een praatje te maken met ons.

In het laatste halfjaar zullen we voorzichtig omgaan met het aannemen van nieuwe katten, omdat we alle katjes in maart 2018 herplaatst willen hebben natuurlijk.
Op dit moment verblijven Cali, Snoepie, Jade, Jasmijn, Coco, Lulu en Zaza in het asiel. Pim, Tibby, Gijs en Sasha hebben we in bemiddeling voor vanuit-huis-herplaatsing. Lulu en Zaza zijn gereserveerd, de rest zoekt nog een huisje.

We houden iedereen op de hoogte via onze Nieuwsbrief, website en Facebook. Bij vragen gelieve te mailen naar: info@sds-eo.nl

Hartelijke groet,
Ginet Balistreri
namens het bestuur van S.S.D. e.o.