Nieuws

MEDEDELING:

Na veel overpeinzingen heeft het bestuur van Stichting Dierenasiel Sliedrecht een moeilijk besluit genomen.
De Stichting gaat in 2018 het pand aan de Molendijk 165 verlaten.

Het werk van de coördinatie in en om het kattenasiel, de coördinatie van de dierverzorging, het aansturen van een vrijwilligersteam, de fondsenwerving om de vaste lasten te kunnen betalen en het bijhouden van het pand is niet meer te combineren met privéleven/betaalde baan.
Gezondheidsproblemen van de twee belangrijkste mensen van dit asiel vormen praktisch een probleem om door te gaan zoals we dat jarenlang met veel overgave en passie deden.
Er moet nog steeds veel veranderen op gebied van dierenwelzijn.

De frustrerende confrontatie met het feit dat er nog te veel mensen verkeerd met dieren omgaan, waarbij we vinden dat er op politiek- en overheidsniveau veel te weinig gedaan wordt voor verbetering, kunnen we niet los laten.
De bestuursleden zullen zich dan ook blijven inzetten voor verbetering van dierenwelzijn.

De Stichting zal na 31 maart 2018 actief blijven om dieren te helpen, echter op een andere wijze.
Het plan is om de naam en de statuten van de stichting in 2018 te wijzigen.
De nieuwe stichting blijft zich dan op een vernieuwde wijze, die wellicht effectiever maar zeker haalbaarder is, inzetten voor dierenwelzijn. Hier vertellen we binnenkort meer over.

We blijven uiteraard aanspreekpunt voor de eigenaren van onze exasieldieren bij problemen of vragen.

De website www.sds-eo.nl en email info@sds-eo.nl blijft in gebruik. Via deze weg kunnen mensen ook ná 31 maart 2018 nog contact opnemen.

Ook blijft de Facebookpagina www.facebook.com/dierenasielsliedrechten de
Facebookgroep www.facebook.com/groups/dierenasielsliedrechtbestaan.

Iedereen kan gewoon nog spullen blijven doneren zoals voer, kleding, textiel en kattenmeubeltjes aangezien dit ook in onze toekomstige doelstelling past. Graag zelfs!

Ook zetten we de bemiddeling van de ‘vanuit-huis-herplaatsingen’ voort. Dit blijkt goed te werken en op deze manier kunnen katten herplaatst worden zonder dat zij naar een asiel hoeven.

Het vrijwilligersteam organiseert in december een laatste openbare bijeenkomst in het gezellige pandje aan de Molendijk waarbij geïnteresseerden welkom zijn om gezellig een drankje te doen en een praatje te maken met ons.

In het laatste halfjaar zullen we voorzichtig omgaan met het aannemen van nieuwe katten, omdat we alle katjes in maart 2018 herplaatst willen hebben natuurlijk.
Op dit moment verblijven Cali, Snoepie, Coco in het asiel. Pim, Tibby, Gijs en Sasha hebben we in bemiddeling voor vanuit-huis-herplaatsing. Lulu en Zaza zijn gereserveerd, de rest zoekt nog een huisje.

We houden iedereen op de hoogte via onze Nieuwsbrief, website en Facebook. Bij vragen gelieve te mailen naar: info@sds-eo.nl

Hartelijke groet,
Ginet Balistreri
namens het bestuur van S.S.D. e.o.

HUISHOUDELIJKE MEDEDELING

Dierenasiel Sliedrecht is 7 dagen per week geopend voor bezoek tussen 11:00 en 12:00 en maandagavonden tussen 19:30 en 20:30. Echter ontvangen we voor sommige gevallen liever bezoek op afspraak.
U bent tijdens de openingstijden van harte welkom om een kijkje te nemen in het meest eigenwijze asieltje van de wereld: het kattenasiel dat kleinschalig, huiselijk en zonder kleine hokken werkt.
Ook kunt u donaties zoals spullen, voer en textiel komen brengen tijdens de openingstijden.

Met een aantal zaken kunnen we u niet meteen tijdens openingstijden goed helpen en vragen we u vooraf een afspraak te maken. Dat betreft sollicitaties naar vrijwilligerswerk en bij interesse in het adopteren van een asielkat. We willen voor deze zaken rustig de tijd nemen, en we willen voorkomen dat u voor niets langskomt, daarom geldt vanaf heden dat we dit liever op afspraak behandelen.

Heeft u interesse om een asielkat aan te schaffen, of wilt u vrijblijvend kennismaken met de beschikbare asielkatten die een goede match kunnen zijn voor u?
Neemt u dan vooraf even contact op, bij voorkeur via e-mail info@sds-eo.nl of per telefoon 0633133891.

Voordeel van deze werkwijze is dat de aanschaf weloverwogen plaatsvindt en niet in een opwelling. En er is ruim voldoende tijd en rust om aan de kennismaking in het asiel te besteden.

Het doel van Dierenasiel Sliedrecht is om een kat zo succesvol mogelijk te herplaatsen, d.w.z. dat er goed gekeken wordt of de thuissituatie past bij de kat, en of het karakter van de kat past bij de geïnteresseerde.

Dus heeft u evt. interesse in een asielkat?
Neem dan even contact met ons op voor het maken van een bezoek op afspraak.

Tot ziens in Dierenasiel Sliedrecht!

BELANGRIJK BERICHT

19944183_1338649802919209_7061916153885781849_o
Vanwege de vakantie van de vaste telefoniste van Dierenasiel Sliedrecht nemen de asielkatten de telefoondiensten waar. Hierdoor kan het zijn dat het asiel wat moeilijker bereikbaar is in de maand juli.

We vragen uw begrip hiervoor en raden aan om via e-mail contact op te nemen met het asiel.

Voor hulp van een dierenambulance (dier in nood, dier die misschien de weg kwijt is, enz.) belt u altijd 0900-1120000.

Voor vermissing of gevonden huisdieren neemt u contact op met Amivedi www.amivedi.nl

EINDE BELANGRIJK BERICHT dankuwel

GEZOCHT: Kattenfan in hart en nieren die zich nuttig wil maken in het leukste kattenasiel van Nederland.

Ben jij die serieuze doch gezellige aanpakker en zoek je naar een nuttige tijdsbesteding met veel voldoening en kattenliefde?

Kom jij dan ons superteam versterken?

Het gezellige, huiselijke en diervriendelijke kattenasiel aan de Molendijk in Sliedrecht zoekt een extra asielmedewerker (m/v) voor 1 of 2 ochtenden per week. De werktijden zijn van 8:30 uur tot minimaal 12:30 uur (soms loopt het uit en wordt het later).

Er wordt van je verlangd dat je volgens protocollen en werklijsten kan werken en professioneel en collegiaal bent ingesteld.

Geduld met katten en een liefdevolle benadering is een vereiste.
Het unieke aan Dierenasiel Sliedrecht is de inrichting en uitstraling:

opvang in huiskamerstijl, met veel bewegingsvrijheid voor de katten.
Dit kunnen zij realiseren omdat het een kleinschalige opvang is en blijft, dus het is persoonlijker en meer aandacht voor elke individuele kat.

 

Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen aan info@sds-eo.nl

Graag je leeftijd en motivatie in de mail zetten alsmede de dagen dat je evt. beschikbaar zou kunnen zijn.

Nieuws over de Vrouw Met Hond Kalender

Léonie Sazias, bekend als omroepster van o.a. Veronica, en tv-programma’s de Ojevaarsjo en Dierenmanieren, heeft geposeerd voor de Vrouw Met Hond Kalender, een inzamelingsproject van Dierenasiel Sliedrecht. Met deze kalender wordt geld ingezameld voor hulp aan asieldieren.

Projectleider Ginet Balistreri: “Léonie is een geweldig leuke vrouw, met een prachtige uitstraling. Ze heeft een hart voor dieren en past precies in dit plaatje”.

De fotoshoot werd gehouden in Hilversum bij dierenasiel Crailo. “Het is enorm leuk om goed samen te werken met andere asielen; we horen geen concurrenten te zijn maar collega’s. De dieren hebben profijt van een goede verstandhouding en samenwerking”.
De zwarte Chowchow Fleur was één van de asielhonden die met Léonie poseerde.

Fotografe Nathalie Leeuwis zette de twee schoonheden op de gevoelige plaat.

Ook voor de Man Met Kat Kalender voor 2017 heeft Balistreri wederom een BN-er weten te strikken. Wie dat is wordt nog even geheim gehouden.

Wie op de hoogte wil blijven van de kalenders kan de pagina’s op Facebook liken:

www.facebook.com/manmetkatkalender

www.facebook.com/vrouwmethondkalender

Nieuwe samenwerking

pebbles

 

Weer een nieuwe leuke toffe samenwerking: Pebbles Kitty Kat Café gaat samenwerken met Dierenasiel Sliedrecht!
Pebbles Kitty Kat Café wil het eerste kattencafé in Rotterdam worden, deze zomer nog. Steun dit leuke idee. Ga naar de crowdfundingsite en koop een kleingiheidje via hun crowdfundingcampagne (bijv. een hightea in het toekomstige kattencafé) om straks te kunnen genieten in een echt Rotterdams kattencafé waar ook asielkatjes uit Sliedrecht te kroelen zullen zijn.

Vacature

unnamed (1)

Het huidige vierkoppige bestuur van Stichting Dierenasiel Sliedrecht zoekt een 5e bestuurslid om de vele taken die het runnen van dit geweldige dierenasiel en de dierenambulance wat beter te kunnen verdelen.
Er wordt dus gezocht naar iemand met daadkracht. Niet alleen zeggen wat je doet maar ook doen wat je zegt. Maar ook eigenschappen zoals sympathie, empathie, collegialiteit, professionaliteit, creativiteit en inventiviteit scoren hoog. Onnodig te vermelden misschien maar houd je niet van dieren ,dan ben je bij voorbaat kansloos ;-)

Linda de Jager en Ginet Balistreri zijn de drijvende kracht achter Stichting Dierenasiel Sliedrecht.
Met overgave en passie coördineren zij het asiel en de dierenambulance. Soms als pitbulls, soms als gevoelige watjes…

De werkzaamheden die op hun pad komen nemen veel tijd en energie in beslag. Ook vergt het wel en wee rondom het asiel behoorlijk wat stressbestendigheid, mensenkennis, geduld en inzicht.

Een aantal jaren geleden zijn Ilona Schuiten en Amber Peeters het bestuur komen versterken. Er is sindsdien een sympathiek en gemoedelijk bestuur van 4 dierenvrienden met groot hart voor het asieltje aan de Molendijk ontstaan, maar er blijken nog te veel taken te zijn die het bestuur met 4 vrouw sterk af en toe boven het hoofd groeit.
Vandaar de huidige zoektocht naar een passende aanwinst voor het bestuur.

Voor meer informatie of aanmelden voor een intakegesprek graag contact opnemen met Ginet Balistreri via info@sds-eo.nl

Vrouw met hond kalender

EEN MOOIE VROUW AAN DE MUUR, WIE WIL DAT NU NIET?

Natuurlijk zijn de vrouwen die voor deze kalender geposeerd hebben geweldig. En
mooi.
Maar het gaat eigenlijk om de honden. Jaaaa, ik leg uit:

HET DOEL:

Het kleine, maar gezellige, huiselijke Dierenasiel Sliedrecht is initiatiefnemer van het
kalenderproject.
Dierenasielen, opvangcentra, en dierenambulances kunnen een extra centje goed
gebruiken. 
De onkosten van de opvang van dieren zijn niet gering. Er wordt daarentegen wèl
heel belangrijk werk verricht. Hier mag wel wat meer aandacht op gevestigd worden
in onze maatschappij. Ook willen we de mensen die een dier willen aanschaffen
naar een dierenasiel toe krijgen. Naast geld voor de dieren inzamelen is promotie
van asieldier en asielen een belangrijk doel.. Nog een doel van dit project is dat we
het publiek laten zien dat asielen geen vijanden of concurrenten zijn van elkaar en
dat zij de handen in elkaar steken om verder te komen en dingen te bereiken. In
2014 is gestart met de productie van de eerste ‘Man Met Kat Kalender’.

De Man Met Kat Kalender 2015 bleek een daverend succes en de tweede editie volgde: de
Man Met Kat Kalender 2016. We konden er op wachten… Van alle kanten kwam de
vraag: “Wanneer komt de vrouwelijke versie uit?” We konden er dus gewoon niet
onderuit. Dierenasiel Crailo uit Hilversum kwam met het idee om een Vrouw Met
Hond Kalender uit te brengen.
Zo gezegd zo gedaan dus.

KENMERKEN VAN DE KALENDER

Iedereen die er aan meewerkt doet het gratis. Modellen, fotografe, de locaties enz.
enz. De twee fotografen die belangeloos hebben meegewerkt aan het project zijn Inge
Smulders (www.sowow.nl) en Nathalie Leeuwis (www.animafelis.nl) 
Er worden (ex)asielkatten en (ex)asielhonden gebruikt. 
Het thema en concept van de kalender staat geregistreerd op naam van Ginet
Balistreri.De modellen zijn deels beroepsmodellen, deels amateurmodellen en een deel
zonder modellenervaring. Ook wat betreft de modellen streven we naar diversiteit,
verschillende type mannen en vrouwen, verschillende leeftijden.

Vanaf de tweede editie hebben ook BN-ers meegedaan, o.a. Carlo Boszhard en
Mark v.d. Molen van radio 3Fm.
Er worden sponsoren en adverteerders gezocht voor de onkosten, drukkosten en
verpakkingskosten. Deze kosten behelzen duizenden euro’s die de asielvrijwilligers
niet zelf kunnen betalen. 
Zonder sponsoren en adverteerders kan de kalender niet gemaakt worden. Heel
belangrijk dus dat die er komen.
NIET ALLEEN GEWOON EEN LEUK PROJECT MAAR OOK ENORM POPULAIR
BIJ EEN GROOT PUBLIEK!

De Man Met Kat Kalender is al ongelooflijk veel in de media ter sprake geweest, bij
RTL4, Jeugdjournaal, Radio 3FM, AD, Telegraaf, LINDA, Hart voor Dieren,
Majesteit en nog veel meer….
Mede door de hoeveelheid media-aandacht en de medewerking van BN-ers
verwachten we dat de Vrouw Met Hond Kalender minstens net zo’n groot succes
zal gaan worden.

De kalender wordt fullcolour gedrukt op milieuvriendelijk papier. Dichtgeklapt is de
kalender het formaat A4 liggend, opengeklapt dus A3 staand. Er is ruimte om bij de
dagen notities te schrijven. Elke kalender is netjes in plastic gesealed.

WAT KOST’IE?

€ 15,- excl. evt. verpakkings- en verzendkosten.
Alle dierenorganisaties die ook daadwerkelijk dieren helpen aan een nieuwe
toekomst, dus asielen, ambulances en overige opvang, mogen de kalender voor €
5,- per stuk inkopen en de € 10,- winst houden voor de hulp aan dieren.
Op de website worden de asielen, opvangs en ambulances vermeld die
verkooppunt zijn. De keus is aan de koper welke organisaties zij willen steunen met
de kalender.

www.vrouwmethondkalender.nl

www.vrouwmethondkalender.com

www.facebook.com/vrouwmethondkalender

www.manmetkatkalender.nl

www.manmetkatkalender.com

www.facebook.com/manmetkatkalender

Nieuwe samenwerking

 

Twee zelfstandige dierenambulances in de regio gaan met ingang van 22 juni 2015 nauwer samenwerken. Ten tijde van grote drukte, of bezettingsproblemen bij de afzonderlijke dierenambulances, kan daar waar noodzakelijk snel en adequaat ondersteuning geboden worden.

Onder de naam Dierenambulance De Kattenmand, zijn Dierenambulance S.D.S. (onderdeel van Dierenasiel Sliedrecht) uit Sliedrecht en Dierenambulance De Kattenmand uit Nieuw Lekkerland, een samenwerking aangegaan, die officieel bekrachtigd is in een stichting.

Binnen deze stichting blijven de dierenambulances afzonderlijke zelfstandige organisaties, welke uitsluitend werken met vrijwilligers, voor de werkzaamheden op de dierenambulances.

Doelstelling
Onder andere door de toename van het aantal meldingen wordt het met de huidige groep vrijwilligers soms moeilijk om de dierenambulance 24 uur beschikbaar te laten zijn.
Terwijl dit wel ieders doelstelling is.
Door de nieuwe regionale samenwerking hopen de dierenambulances de dienstverlening te kunnen blijven waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

Waarneming
De samenwerking bestaat in eerste instantie uit het voor elkaar waarnemen tijdens de avond- en nachturen. Het enige wat de inwoners van de regio tijdens die uren hiervan merken, is dat het mogelijk is dat een dierenambulance uit een andere gemeente reageert op hun melding.
Zo gaan de dierenambulances van De Kattenmand en S.D.S. in elkaars regio rijden en de dierenambulances elkaars diensten waarnemen.

De Dierenambulances zijn bereikbaar op het gezamenlijke alarm/meldnummer. 06 22 73 51 39, het huidige alarmnummer van Dierenambulance De Kattenmand, en nu dus ook voor Dierenambulance S.D.S. van Sliedrecht.
Dit nummer vervangt het oude alarmnummer dus zet het nummer meteen in uw telefoon bij ‘dierenambulance’.

Wie het vrijwilligersteam van de dierenambulance wil komen versterken kan contact opnemen via:
info@sds-eo.nl

Menodi helpt Dierenasiel Sliedrecht met de opvang van 5 Duitse katten in nood

menosi

Dankzij Stichting Menodi konden we deze 5 katjes helpen.
Zij zwierven buiten rond in Duitsland en daar zijn zwervende katten hun leven niet zeker. Die mogen daar namelijk doodgeschoten worden…
Een echtpaar in Duitsland heeft veel katten kunnen opvangen, steriliseren en herplaatsen, maar het geld was op. De opvang- en sterilisatiekosten van de laatste 5 katjes die nog een huisje nodig hadden heeft Stichting Menodi op zich genomen. Er was echter nog geen geschikte opvangplek voor de diertjes. En dierenasiel waar de katten, die altijd buiten hebben geleefd, in een klein hokje gedaan zouden worden was geen optie. Dus Dierenasiel Sliedrecht werd benaderd. In Dierenasiel Sliedrecht krijgen nieuwe katten een zolderkamertje met uitzicht op de dijk, en als alles goed gaat mogen ze vrij rondlopen in het ruime dubbele dijkhuis, en kunnen ze zelfs via een trappetje aan de buitengevel naar een gezellig buitenverblijf. Opgevangen katten worden niet in een hokje gedaan dus. Daardoor zijn katten veel sneller op hun gemak, hebben minder stress en daardoor ook minder kans op ziekten. Hier krijgen de katten, en zeker de wat bangere katten, veel extra aandacht. Omdat er kleinschalig opgevangen wordt hebben de vrijwilligers tijd genoeg om elke kat de nodige aandacht te geven.
Dierenasiel Sliedrecht is blij dat deze nieuwe wijze van dieren opvangen erkend wordt en gewaardeerd wordt. We hopen dat meer asielen op deze wijze dieren op zullen gaan opvangen.
Nog blijer worden we van het feit dat deze ontzettend lieve katjes gered zijn en een mooie toekomst tegemoet gaan zien bij een lieve baas. Op dit moment zoeken we nog voor 4 van de 5 katjes een huisje. Meer info: info@sds-eo.nl