Procedures & tarieven

Stichting Dierenasiel Sliedrecht e.o. vangt katten in nood op. Gevonden (hulpbehoevende) katten, maar ook afstandskatten. Hoofddoel van de stichting is om de katten zo snel mogelijk te herplaatsen bij een geschikte nieuwe baas. Dierenasiel Sliedrecht werkt niet als levenslange, blijvende opvang voor een kat. Voor alle opgevangen katten wordt in principe een nieuw thuis gezocht.

Onze dieren

Bent u op zoek naar een lieve kat of een ander huisdier?
Bekijk hier onze dieren

Openingstijden

We zijn elke dag geopend van 11:00 uur tot 12:00 uur en maandagavond van 19:30 tot 20:30 uur. Bezoek op afspraak buiten deze tijden is mogelijk.

Tarieven als u een kat bij ons adopteert

Leeftijd Kat Prijs incl. 21% btw Inclusief entingen en chip
Asielkat tot 10 jaar oud € 100,- Ja
Asielkat ouder dan 10 jaar € 65,- Ja
Kitten tot 6 maanden € 130,- Ja

De kattenkids van Dierenasiel Sliedrecht zijn pas na leeftijd van 6 weken te bezichtigen en te reserveren. Er kan wel voortijdig een afspraak gemaakt worden hiervoor, via e-mail: info@sds-eo.nl.

We geven ze (wanneer ze groot genoeg zijn) alleen mee met nieuwe baasjes als:

-de baasjes beloven een kattenleven lang goed voor ze te zorgen
-de kittens een speelmaatje krijgen of per min. 2 mee mogen
-er goed beseft wordt wat katten kosten qua ‘onderhoud’ en dit waargemaakt kan worden. Denk aan regelmatig ontvlooien/ontwormen, dierenarts, ander voer wanneer noodzakelijk, enz.enz.
-de nieuwe eigenaar is VERPLICHT om de kittens te laten steriliseren/castreren wanneer zij daartoe de leeftijd bereikt hebben. Hiervoor wordt een overeenkomst getekend. Mocht bij nacontrole blijken dat dit niet tijdig is gebeurd dan heeft het asiel de bevoegdheid het kitten terug te halen.

Kittens die hun moedertje nog bij zich hebben worden vanaf minimaal 12 weken herplaatst.

Gevonden katten

Wanneer u denkt een baasloze kat tegen te zijn gekomen kunt u contact opnemen met de Kattenmand: 06-22735139. De kat kan dan op chip gecontroleerd worden en een controle-halsbandje om krijgen. Via dit halsbandje vragen wij een mogelijke eigenaar contact met ons op te nemen. Op deze wijze willen wij uitsluiten dat de kat gewoon een baas en een huis heeft en voorkomen dat we een kat uit zijn eigen buurt halen en opnemen in het asiel.

Ernstig gewonde of ernstig zieke katten die gevonden zijn mogen naar Dierenkliniek Middeldiep gebracht worden. De kosten komen op rekening van de stichting, op voorwaarde dat de kat onder de hoede van het asiel blijft en via het asiel herplaatst wordt, of terugbezorgd wordt bij de eigenaar. In het laatste geval dient de eigenaar gemaakte kosten te vergoeden.

Bemiddeling

Ook bieden wij bemiddeling voor het herplaatsen van uw kat(ten) aan. Deze katten komen op onze website te staan. Op deze manier hopen we dat de kat zonder verblijf in het asiel toch een nieuwe geschikte baas kan vinden.

Is er sprake van een onhoudbare situatie waardoor u afstand van uw kat(ten) moet doen? Neem dan contact met ons op. We willen het liefst voorkomen dat een kat vanuit een thuissituatie naar het asiel moet komen, dus we proberen altijd eerst of er mogelijke oplossingen te bedenken zijn waardoor de kat niet naar het asiel hoeft. Houd rekening met een wachtlijst!

Afstandskatten

Het afstaan van uw kat geschiedt enkel op afspraak en na overleg met de asielcoördinator. U dient een gezondheidsverklaring van een dierenarts mee te brengen. Deze krijgt u wanneer u met de kat bij de dierenarts het dier laat nakijken. Mocht het dier gebreken blijken te hebben dan wordt hij/zij uiteraard gewoon toch aangenomen door het asiel, het is echter van belang dat wij van de gebreken vroegtijdig op de hoogte zijn. Om deze reden is een gezondheidsverklaring verplicht gesteld. Betaling dient contant voldaan te worden tijdens het brengen van uw kat. Er wordt een afstandsverklaring ingevuld en ondertekend. U dient een geldig identificatiebewijs te kunnen tonen.Voorwaarden voor het afstaan van uw kat

Tarieven wanneer u een kat via ons asiel wilt laten herplaatsen

Soort kat Omschrijving Prijs incl. 21% btw
Alle katten
  • Bemiddeling met vanuit huis herplaatsing
€ 15,-
Afstandkat
  • gechipt
  • niet langer dan 11 maanden geleden geënt
  • entingboekje aanwezig
  • gesteriliseerd / gecastreerd
€ 50,- basistarief
Afstandkat
  • niet gechipt
€ 10,- extra
Afstandkat
  • langer dan 11 maanden geleden geënt
  • geen entingboekje aanwezig
€ 20,- extra
Afstandkat
  • niet gesteriliseerd / gecastreerd
€ 30,- extra